VINTEREN 2015NYHEDSBREV

DEN DOMINIKANSKE REPUBLIK
Viceministeren for videregående uddannelser er leder af Vejen til lykke

Enid Gil, der er viceminister for videregående uddannelser i den Dominikanske Republik, efter hendes udnævnelse til national leder af Vejen til lykke.

Selvom Den Dominikanske Republik er det mest populære rejsemål i Caribien, er landet plaget af udbredte sociale konflikter. I de seneste to årtier er antallet af mord steget med 25 %, og landet er blevet den største central for narkohandel i Caribien. Det dårlige offentlige uddannelsessystem (det værste i Caribien og Mellemamerika hvor næsten 50 % af børnene dropper ud af skolen) resulterer i en høj arbejdsløshed (15 %). Børnearbejde og ungdomsprostitution er udbredt.

Roberto Naya, der er født i Caribien og bosat i Miami, så Vejen til lykke som en mulig løsning på det moralske forfald, der medfører stigende kriminalitet og vold i den Dominikanske Republik, og han lancerede en folkelig kampagne med foredrag og undervisning. Et seminar med 20 lærere på et uddannelsescenter i Santa Domingos Zoo har ført til foredrag for tusinder af elever hver eneste måned siden. Lærerne i skoleklasser, der besøgte den zoologiske have på ekskursioner, bestilte omkring 200 eksemplarer af Vejen til lykkes læseplan og film, og således spredtes programmet til skoler over hele landet. Naya introducerede dernæst materialerne til nogle embedsmænd, der førte ham til viceministeren for videregående uddannelser i den Dominikanske Republik, Enid Gil. Hun indså straks, hvor effektivt det var at anvende Vejen til lykke, og gik sammen med Naya i gang med at implementere en plan for akademikere i hele landet. Enid Gil, der selv er universitetsprofessor, blev derfor fuldt uddannet og certificeret til at levere Vejen til lykke-programmet og gjorde det så på Santo Domingo Autonome Universitet, som er landets største. Det medførte, at snesevis af lærerstuderende blev frivillige i forbindelse med foredragene for de hundredvis af lærere, studievejledere og embedsmænd fra undervisningsministeriet samt de 150 skoleinspektører fra offentlige og private skoler i Moca-distriktet. Kommunaldirektøren præsenterede personligt den filmatiserede udgave af Vejen til lykke-bog og læseplan for deltagerne.

Efter at 1.000 personer var blevet uddannet, blev der leveret seminarer på endnu flere skoler og universiteter (herunder det juridiske fakultet), en stiftelse støttet af højesteretsdommeres ægtefæller og indsatte i Najayo-fængslet. En indsat fik 50 andre gennem alle læseplanens 20 dele. Naya, Gil og hele holdet gav den filmatiserede udgave af Vejen til lykke til alle senatorerne; 1.700 dvd’er blev sendt til alle socialministeriets repræsentanter rundt om i landet; og 4.000 blev givet til undervisningsministeriet, så alle skolernes erhvervsvejledere kunne få et eksemplar. Udsendelser på tv og i radioen bragte budskabet ud til endnu flere.EN VEJLEDNING TIL EN BEDRE TILVÆRELSE BASERET PÅ SUND FORNUFT

Vejen til lykke med 21 leveregler (regler eller anvisninger for opførsel) er kernen i et omfattende undervisningsprogram for skoler og andre uddannelsesinstitutioner, HR-folk i forretningslivet og medarbejdere i kriminalforsorgen – komplet med læseplaner og audiovisuelle hjælpemidler.


HJÆLP ANDRE MED AT FINDE VEJEN TIL LYKKE

Vejen til lykke-stiftelsen arbejder på at vende samfundets moralske forfald gennem at genoprette tillid og ærlighed ved at få så mange som muligt til at læse og bruge de 21 leveregler. Bidrag bruges til trykning og distribution af Vejen til lykke-hæfter og de øvrige undervisningsmaterialer.