VINTEREN 2015NYHEDSBREV

Vejen til lykke bringer nyt liv
HOLDET FRA ”THE MOTOR CITY” GØR EN INDSATS FOR AT STANDSE BYENS FORFALD

Vartegnet The Spirit of Detroit er en passende kulisse for Vejen til lykke-holdet, som arbejder med at skabe nyt liv i byen.

Detroit i Michigan i USA blev førhen med beundring kaldt ”The Motor City” på grund af sin bilindustri og Motowns betydning for musikken. I dag er det en af de storbyer i Amerika, der har flest besværligheder. Stigende arbejdsløshed, kriminalitet og narkohandel har gennem de sidste ti år fået 25 % af indbyggerne til at forlade byen og efterlade sig tusindvis af nedlagte virksomheder og tomme bygninger og boliger. I 2013 var Detroit den første større amerikanske by, som blev erklæret konkurs. Men en voksende bevægelse blandt Detroits indbyggere har bestemt sig for at puste nyt liv i byen og tage kampen op mod byens forfald, der skaber grobund for kriminalitet. Monika Biddle var en af dem, der lod sig inspirere af, at Vejen til lykke har medvirket til at sænke kriminaliteten i andre byer, og hun håbede på det samme i Detroit.

læs mere >>

DEN DOMINIKANSKE REPUBLIK
Viceministeren for videregående uddannelser er leder af Vejen til lykke

Enid Gil, der er viceminister for videregående uddannelser i den Dominikanske Republik, efter hendes udnævnelse til national leder af Vejen til lykke.

Selvom Den Dominikanske Republik er det mest populære rejsemål i Caribien, er landet plaget af udbredte sociale konflikter. I de seneste to årtier er antallet af mord steget med 25 %, og landet er blevet den største central for narkohandel i Caribien. Det dårlige offentlige uddannelsessystem (det værste i Caribien og Mellemamerika hvor næsten 50 % af børnene dropper ud af skolen) resulterer i en høj arbejdsløshed (15 %). Børnearbejde og ungdomsprostitution er udbredt.

læs mere >>

Vejen til lykke
VED AT ÆNDRE EN PERSON AD GANGEN KAN MAN ÆNDRE VERDEN

Indflydelsen fra Vejen til lykke kan tydeligt ses af forandringerne til det bedre i den enkeltes liv, der til gengæld kan påvirke hele samfundet, som i disse eksempler.

Gymnasieleder, Michigan, USA:
”Vi har reduceret volden på skolen med 80 % i det seneste år. Respektløs opførsel over for lærerne er mindsket, ligesom den vulgære sprogbrug er mindsket. Børnene er mere tilbøjelige til at blive siddende og falde til ro, og de tænker mere over, hvad de gør og på at være et godt eksempel. Det er en 100 % forbedring.”

– Uddannelsesansvarlig leder, Californien:
”Vi henviser ofte vores ansatte til bogen som en hjælp til at løse deres personlige problemer. Faktisk er bogen en medvirkende årsag til vores succes.”

læs mere >>

112 MILLIONER HÆFTER
112 sprog

Fordi Vejen til lykke er for alle, er hæftet oversat til 112 sprog deriblandt nogle, der tales af relativt få mennesker:

Fransk kreolsk (haitiansk), det er et af Haitis to officielle sprog og tales af 12 millioner mennesker.
Maori er sammen med engelsk et officielt newzealandsk sprog, som tales af 23,7 % (160.000) af maori-befolkningen.
Tetum er sammen med portugisisk det officielle sprog i Timor-Leste, og det tales af 85 % af de 1,1 millioner mennesker.


FAKTA
Fald i kriminaliteten med Vejen til lykke

Politiet rapporterer, at kriminaliteten falder i de bydele, hvor Vejen til lykke er blevet uddelt til stort set alle:

Plettenberg Bay, Sydafrika: Efter at politiet uddelte Vejen til lykke på engelsk, afrikaans og xhosa, faldt butikstyverierne med 63 %, forsøg på butiksindbrud faldt med 67 % og groft røveri med 100 %.

Ciudad Juarez i Mexico: Byen faldt fra nr. 1 på listen over ”verdens farligste byer” til nr. 37 efter uddelingen af Vejen til lykke, og antallet af drab faldt i 2013 til det laveste siden 2008.EN VEJLEDNING TIL EN BEDRE TILVÆRELSE BASERET PÅ SUND FORNUFT

Vejen til lykke med 21 leveregler (regler eller anvisninger for opførsel) er kernen i et omfattende undervisningsprogram for skoler og andre uddannelsesinstitutioner, HR-folk i forretningslivet og medarbejdere i kriminalforsorgen – komplet med læseplaner og audiovisuelle hjælpemidler.HJÆLP ANDRE MED AT FINDE VEJEN TIL LYKKE

Vejen til lykke-stiftelsen arbejder på at vende samfundets moralske forfald gennem at genoprette tillid og ærlighed ved at få så mange som muligt til at læse og bruge de 21 leveregler. Bidrag bruges til trykning og distribution af Vejen til lykke-hæfter og de øvrige undervisningsmaterialer.