NYHEDSBREV

ET LIV I KRIMINALITET ELLER
VEJEN TIL LYKKE?

Kelly deler sin historie om at reducere bandevold i Denver.
”The Rev” (forkortelse for reverend, pastor) bruger de 21 leveregler fra Vejen til lykke som et enkelt og kraftfuldt redskab.

Pastor Leon Kelly er en legende i Denver. De lokale kender ham ganske enkelt som ”The Rev”. Han fik sig selv hevet ud af et liv i kriminalitet og har siden arbejdet på at hjælpe tusinder i sin by med at gøre det samme.

Det begyndte tilbage i 80’erne, da Kelly så, at gadebander dannede sig i Denver – hvilket han kaldte ”en pest”. Han vidste, at disse bander ville begynde i det små og, uden opsyn, ville ødelægge byen.

Fast besluttet på at stoppe sin by fra at bukke under, dannede han Open Door Youth Gang Alternatives. Kelly har brugt programmet til at styre mange væk fra et liv i kriminalitet.

Der var en ting, som han dog manglede.

”Jeg havde brug for noget, der ikke handlede om en religion, ikke om en doktrin, men noget der bare gav mening,” siger Kelly. ”Hvilket slags budskab kan jeg bruge som et pensum til at få os alle til at komme overens?”

Løsningen kom i form af Vejen til lykke, en ikke-religiøs vejledningen til en bedre tilværelse baseret på sund fornuft, der er centreret omkring 21 praktiske leveregler.

Kelly var imponeret af bogens kraftfulde enkelhed og fik straks produceret sine egne eksemplarer med særomslag. Disse kunne snart blive fundet i hænderne på hundredvis over hele byen, og de blev distribueret i overensstemmelse med Kellys egen personlige teknik.

Kelly anser hver bog, han giver til en anden, som et frø, der en dag vil redde et liv – et der ellers ville gå tabt til kriminalitet.

Efter at have givet en bog til en fremmed, ville han bede ham om at læse det første kapitel med det samme – leveregel 1: ”Pas på dig selv.”

”Var der noget i den, du var uenig med?”, ville Kelly spørge.

”Nej, overhovedet ikke,” ville være det ufravigelige svar.

”Godt,” siger Kelly. ”Læs så resten af bogen!”

Kelly gør dette, hvor end han tager hen. De folk, han giver bogen til, kommer tilbage og rapporterer, at de fandt hver leveregel anvendelig, siger han. Så beder de om flere eksemplarer til deres venner, naboer og familie.

Kelly begyndte at indarbejde Vejen til lykke og dens tilhørende informationsvideoer (en for hver leveregel) i sine ugentlige møder ved navn: ”Sætter manuskriptet på hovedet”. Møderne, der er designet til at bringe folk på prøveløsladelses tilbage ind i samfundet, mens de holdes væk fra bander, er nu struktureret omkring en enkelt leveregel såsom ”Vær værdig til tillid”, som gruppen vil inspicere i deres liv og bruge som udgangspunkt til en oprigtig drøftelse.

”Vejen til lykke har gjort det muligt for mig at have forskellige emner, der kan bruges og accepteres af enhver, jeg taler med, og som vedrører hvad end, de går igennem i livet,” siger Kelly.

Kelly anser hver bog, han giver til en anden, som et frø, der en dag vil redde et liv – et liv som ellers ville gå tabt til kriminalitet.

Ronald Sloan, der er pensioneret leder af Colorados efterretningstjeneste, er også enig. Han gjorde det klart på denne måde i en skriftlig anerkendelse til pastor Kelly: ”Der er altid arbejde, der skal gøres, men som bogen, der har dit billede på forsiden, Vejen til lykke, siger: ’Beskyt dine omgivelser og gør dem bedre.’

Du har bragt budskabet fra denne bog – fra at tage vare på dig selv til at blomstre og have fremgang – til alle borgere i vores store by. Jeg roser dig for det arbejde, du har gjort i år, og i alle de tidligere år, for at få det til at ske.”HJÆLP MED AT FORANDRE VERDEN

The Way to Happiness Foundation International arbejder på at vende samfundets moralske forfald gennem genopretningen af tillid og ærlighed ved bredt at udbrede de 21 leveregler. Bidrag bruges til trykning og distribution af Vejen til lykke-hæfter og ‑undervisningsmaterialer.