NYHEDERREHABILITERER VÆRDIGHED OG SELVRESPEKT

BRINGER LYKKE OG PRODUKTIVITET TIL UNGARN 365 DAGE OM ÅRET

Ferenc Novák (til venstre) og hans kone Antónia (til højre) præsenterer vindere af ”Set et godt eksempel”-konkurrencen. Deres konkurrencer har nået 3.000 børn med de 21 leveregler.
Ægteparret Antónia og Ferenc Novák hiver Ungarn op fra sin moralske nedgang for ti år siden ved at bruge Vejen til lykke til at give folket deres stolthed og lykke tilbage.

For ti år siden faldt moralværdier dramatisk i Ungarn: Alkohol og stoffer blev til et dagligt problem for unge og voksne. Der var flere skilsmisser end ægteskaber, og vi så forfaldet i skolelivet via vores børn. Kriminelle statistikker var høje, og ’løsningen’ var at bygge flere fængsler. Og arbejdsløsheden var enorm,” siger Antónia og Ferenc Novák om situationen, der fik dem til at lede efter svar.

Da de fandt Vejen til lykke, havde de et svar, der var passende til masserne. Mand og kone-holdet tog roret for Vejen til lykke-stiftelsen i Ungarn og udvidede dets aktiviteter til ”365 dage om året”. De byggede deres hold op til 14 medlemmer, de rekrutterede endda deres to børn, og organiserede, at der var flere aktiviteter i gang på samme tid.

Deres programmer er brede og langtrækkende med Facebook-reklame, online ”Lykke-rådgivning”, seminarer til skoler, nationale konkurrencer baseret på de 21 leveregler, workshops, reklame for specialomslag, person-til-person uddeling, instruktion i det online klasseværelse og Vejen til lykke-stiftelsens ”Dage for kreative børn”.

Med 11 skoler, der underviser i pensummet, 24 virksomheder og personer med specialomslag, 3.000 børn, der har deltaget i konkurrencer, og over 100.000 hæfter uddelt, gør de en klar indvirkning.

”I giver styrke og mod til mig. I giver mig tilbage, hvad jeg mister så mange gange: troen på mig selv.”

Og mens de hårde tal fortæller en masse – såsom Ungarns forbrydelses- og sikkerhedsrapport fra 2016, der erklærer en betydelig nedgang i den samlede kriminalitet i alle hovedkategorierne – siger de ikke det hele.

Det er liv, der er blevet berørt, der fortæller historien.

Det var tilfældet med en kvinde, som skrev på Facebook: ”I giver styrke og mod til mig. I giver mig tilbage, hvad jeg mister så mange gange: troen på mig selv. Når jeg er ked af det, kan I gøre mig glad. Når jeg er glad, vil jeg blive endnu mere munter på grund af jer. I giver åbenhed, kærlighed og håb til folk. Jeg takker jer, Vejen til lykke-stiftelsen i Ungarn. I kommer altid og hjælper jeres medmennesker! Jeg elsker jer alle!”FAKTA

DET STORE BILLEDE
Den universelle appel for Vejen til lykke fortalt i tal.

21

LEVEREGLER

der formidler moralværdier fra ”Pas på dig selv” til ”Vær værdig til tillid” til ”Blomstre og have fremgang”.

115

SPROG

Vejen til lykke holder en Guinness verdensrekord som den mest oversatte ikke-religiøse bog nogensinde.

187

LANDE

har folk der støtter og koordineret uddeling af Vejen til lykke.

20 %

AF COLOMBIAS

befolkning er blevet nået af 10.000 colombianske politibetjente, der uddeler hæftet.

118

MILLIONER HÆFTER

er blevet uddelt verden over siden dens introduktion i 1981, og den tilbyder et moralsk kompas, som alle kan leve efter.GØR EN FORSKEL

Den internationale Vejen til lykke-stiftelse (The Way to Happiness Foundation International) arbejder på at vende samfundets moralske forfald gennem genopretningen af tillid og ærlighed ved vidt og bredt at udbrede de 21 leveregler. Bidrag bruges til trykning og distribution af -hæfter og ‑undervisningsmaterialer.