NYHEDERREHABILITERER VÆRDIGHED OG SELVRESPEKT

PAKISTANS ”FAKKEL FOR LYKKE”

Aisha Zafar (til højre) med nogle få af de tusinder af unge hun har inspireret med Vejen til lykke i de sidste fire år.
Aisha Zafar kombinerer charme og nidkærhed for at hjælpe andre, til at lede både børn og voksne til mere værdifulde og lykkeligere liv.

Aisha Zafar fra Pakistan stødte på Vejen til lykke i sin egen søgen efter lykke – hun havde bogstaveligt talt søgt efter ”lykke” på en online søgemaskine. Hvad hun fandt var de 21 leveregler.

”Med Vejen til lykke fandt jeg noget, der hjalp mig med spørgsmålene og problemerne, som jeg havde i livet,” siger Zafar. ”Og jeg vidste at ved at hjælpe andre, ville jeg også hjælpe mig selv med at overleve bedre.”

Hun besluttede sig for at dedikere sig selv til at sprede Vejen til lykke til andre. Men hun var ikke sikker på, hvordan hun kunne komme i gang, så hun gik tilbage til internettet. På The Way to Happiness Foundation Internationals Facebook-side, fandt hun en pakistansk medarbejder, der satte hende i forbindelse med dem, der arbejder aktivt med Vejen til lykke-stiftelsen i Pakistan.

Det var blot 4 år siden. I dag er hun Islamabads repræsentant for Vejen til lykke-stiftelsen og har allerede personligt leveret seminarer til omkring 6.000 elever på mere end 30 skoler, og det er i tillæg til workshops til ungdomsgrupper, virksomheder og myndigheder.

Men selvom hendes historie handler om lykke, har alt ikke være nemt for hende.

”Jeg stod over for en masse udfordringer gennem dette arbejde,” siger hun. ”I Pakistan er det meget svært at rejse alene som en kvinde, der er single. Men på samme tid er det ikke muligt at færdes alene med en hvilken som helst mand. Derfor rejste jeg det meste af tiden alene.”

Desuden forsøgte nogle endda at tage modet fra hende, ud af blaseret vantro om at nogen kunne være så dedikeret til andre uden at forlange penge til gengæld.

”For mig er det en lidenskab,” siger Zafar. ”Nogle tror, at der er en bestemt agenda eller noget. Hvad jeg siger til dem er, at jeg kan lide det, og det er derfor, jeg gør dette arbejde som en frivillig. Så jeg anvender leveregel 21 om at ’Blomstre og have fremgang’ og bliver ved.”

Hun støder endda på lærere, som formoder, at de skal betale for hendes seminarer og bøger. Men selvfølgelig overrasker hun dem med gratis Vejen til Lykke-hæfter til hele klassen og leverer sine karakteristiske seminar.

”For mig er det en enestående måde at opbygge et barns karakter gennem græsrodsniveauet i skoler,” siger hun. ”Jeg vælger at hjælpe studerende, så de har nogen, der kan vise dem vejen til et bedre liv, og fordi de er fremtiden.”

Med alt det hun selv har gjort, tøver hun aldrig med at samarbejde med ligesindede grupper såsom Positive Pakistan, Association for Academic Quality, Leading Pakistan og Yes Youth.

”For mig er det en enestående måde at opbygge et barns karakter gennem græsrodsniveauet i skoler.”

Og hendes passion går ikke upåagtet hen. I gruppen Yes Youths reklame for deres Youth Empowerment-topmøde i 2016, skrev de dette, da de introducerede Aisha og hendes humanitære initiativer: ”Aisha Zafar er en samfundsaktivist af natur og er en lysende fakkel for lykke. Som en offentlig taler har hun henvendt sig til hver by i Pakistan. Hendes charme og nidkærhed kombineres for at motivere de underprivilegerede unge, børn og personer fra enhver profession.

Hendes slogan er meget enkelt og kraftfuldt. Hun tror på at skabe lykke, dele lykke og fejre lykke.”

Til det, vil Zafar kun tilføje kilden til den lykke: ”Det er vidunderligt at dele min historie, og hvordan jeg kom af sted på denne rejse med Vejen til lykke. Det forandrer tusindvis af liv.”FAKTA

DET STORE BILLEDE
Den universelle appel for Vejen til lykke fortalt i tal.

21

LEVEREGLER

der formidler moralværdier fra ”Pas på dig selv” til ”Vær værdig til tillid” til ”Blomstre og have fremgang”.

115

SPROG

Vejen til lykke holder en Guinness verdensrekord som den mest oversatte ikke-religiøse bog nogensinde.

187

LANDE

har folk der støtter og koordineret uddeling af Vejen til lykke.

20 %

AF COLOMBIAS

befolkning er blevet nået af 10.000 colombianske politibetjente, der uddeler hæftet.

118

MILLIONER HÆFTER

er blevet uddelt verden over siden dens introduktion i 1981, og den tilbyder et moralsk kompas, som alle kan leve efter.GØR EN FORSKEL

Den internationale Vejen til lykke-stiftelse (The Way to Happiness Foundation International) arbejder på at vende samfundets moralske forfald gennem genopretningen af tillid og ærlighed ved vidt og bredt at udbrede de 21 leveregler. Bidrag bruges til trykning og distribution af -hæfter og ‑undervisningsmaterialer.