NYHEDERREHABILITERER VÆRDIGHED OG SELVRESPEKT

BRINGER MAGIEN FRA VEJEN TIL LYKKE TIL PUNJAB I INDIEN

Tej Rasila International High School indfører Vejen til lykke som en del af deres pensum i samfundsvidenskab.
Den åndelige bevægelse Radha Swami i Indien tager Vejen til lykke til sig som deres egen og gør sig klar til at opløfte Punjab fra ruin.

Punjab, der engang var ”den mest velstående stat i Indien”, står i dag over for en krise indenfor landbrug og er omringet af stofmisbrug. Så mange som 67 procent af landbofamilier har mindst en stofmisbruger i familien, og hver uge dør mindst en af overdosis. Og for at gøre problemet værre er politiske spændinger i Punjab nået sit højeste, siden indiske-pakistanske forhold skarpt blev forværret i september sidste år. Dette blev efterfulgt af et dødbringende angreb fra militante aktivister på en indisk militærbase.

Det var rette tid til at bringe Vejen til lykke til Punjab.

Et af medlemmerne fra Vejen til lykke i Indien besluttede, at den bedste måde at introducere programmet ville være gennem Radha Swami, en større åndelig bevægelse, som hun også er tilhænger af. Hun henvendte sig til Sant Subhash Chander Singh Ji, guru for Radha Swami. Efter at have læst leveregel nr. 2, ”Vær mådeholden”, og set omslaget med ”sennepsmarker” – et anerkendt symbol for velstand for punjabere – godkendte guruen hæftet og anmodede om, at det blev uddelt ved deres årlige åndelige forsamling i Saidpur i Punjab.

Medlemmer af Indiens Vejen til lykke-afdeling uddeler mere end 7.000 eksemplarer af hæfterne. Og som et resultat modtog de en anmodning om at levere seminarer på den lokale Radha Swami skole. Efter at have set resultaterne hos de studerende, blev skoleledere inspireret og tilføjede et ”Lykke”-program til deres pensum, der var baseret på bogen.

”Men gode nyheder når også ud over grænserne. Hvis vi er i stand til at udbrede Vejen til lykke i Punjab, vil det ikke kun håndtere Indien, det vil også håndtere Pakistan.”

”Vi er heldige, at vi har sådan en bog på vores skole,” sagde gymnasierektoren for Tej Rasila International High School. ”Eleverne vil læse den og endog få deres forældre og bedsteforældre til at læse bogen. Det er en komplet vejledning for børn.”

Lederen af Vejen til lykke Indien ved med sikkerhed, at hvad de gør betyder, at de er på vej til at redde Punjab. ”Jeg havde allerede set magien med faldet i brugen af stoffer i andre stater,” sagde han. ”Men gode nyheder når også ud over grænserne,” tilføjer han, med hensyn til de politiske spændinger i området. ”Hvis vi er i stand til at udbrede Vejen til lykke i Punjab, vil det ikke kun håndtere Indien, det vil også håndtere Pakistan.”FAKTA

INDESPÆRRINGEN AF UNGE I MEXICO
Den moralske udfordring, som nutidens mexicanske unge står overfor, kan ses på disse etårs statistikker.

16.000

BLEV ARRESTERET

på bare et år for at have deltaget i forskellige typer af kriminalitet.

62 %

BLEV ALDRIG INFORMERET

om den forbrydelse, de blev anklaget for, før de blev fængslet.

17 %

HAVDE INGEN MAD

derhjemme, da de voksede op.

41 %

BLEV MISHANDLET ELLER MISBRUGT

regelmæssigt i barndommen.

45 %

TROR IKKE

at når de forlader fængslet, vil de være bedre, end da de røg ind.GIV ET BIDRAG

Den internationale Vejen til lykke-stiftelse (The Way to Happiness Foundation International) arbejder på at vende samfundets moralske forfald gennem genopretningen af tillid og ærlighed ved vidt og bredt at udbrede de 21 leveregler. Bidrag bruges til trykning og distribution af Vejen til lykke-hæfter og ‑undervisningsmaterialer.