NYHEDERREHABILITERER VÆRDIGHED OG SELVRESPEKT

KUNST-KONKURRENCE UNDERVISER I AT TAGE SIG AF MILJØET

Unge skaber kunst fra genbrugsmaterialer til en konkurrence, der er baseret på leveregel 12, ”Beskyt dine omgivelser og gør dem bedre” fra Vejen til lykke.

En måned-lang fejring gennem en kunst-konkurrence og et dukkeshow kombinerer kreativitet og sjov.

En måned-lang kreativ kunst-konkurrence for unge og voksne fandt sted i Scientology Kirken og medborgercenteret i Dublin sammen med udførelsen af dukketeater. Den aktivitet at anvende kunstevner til at udtrykke Vejen til lykke leveregel 12, ”Beskyt dine omgivelser og gør dem bedre”, gjorde det virkeligt for de yngste, hvor vigtigt det er at tage sig af miljøet. Det hele kulminerede i en prisuddeling i anerkendelse af Verdens Miljødag.

Konkurrencen forøgede bevidstheden om miljøproblemer og affaldsreduktion ved at opmuntre børn og voksne til at skabe kunstværker fra genbrugs- eller genanvendelses-materialer. Selv marionetterne i showet blev skabt fra genanvendeligt karton.

Dette program var et af de initiativer, der blev organiseret af Scientology kirken og medborgercenteret som del af dets fejring af ”Beskyt dine omgivelser og gøre dem bedre”-måneden i juni 2018, baseret på leveregel 12.

Over fire søndage blev mere end 40 konkurrencetilmeldelser modtaget, som blev præsenteret for et panel af dommere, der bestod af lokale miljøaktivister, der valgte de bedste værker og tildelte priserne.

Værkerne i konkurrencen blev skabt fra materialer, der blev stillet til rådighed fra ReCreate Irland, en social virksomhed, der hjælper lokale virksomheder med at reducere spild, ved at indsamle overskuds- og uønskede genstande og gøre dem klar til brug i skoler, på universiteter, til grupper med specielle behov, medborgercentre og enkeltpersoner til kunst, håndværker, teater og kreative projekter af alle mulige slags.

”Kreativ Kunst-konkurrencen er en stor familieaktivitet, der får de virkelige kunstner frem, der ligger inden i enhver deltager. Og mere end det, det er en unik og sjov måde at undervise i vigtigheden af at bevare miljøet gennem genbrug og genanvendelse af materialer,” sagde en deltager. ”Med denne type aktivitet bidrager vi alle til vores børn, deres velbefindende og hele planeten.”

”Jeg kunne virkelig godt lide dukkeshowet, og jeg lærte, hvor vigtigt det er at tage sig af vores gader og parker. Hvis vi holder dem rene, vil vi have et finere sted at leve,” sagde en 10-årig efter showet.

Ved den endelige prisuddeling gav dommere, der alle arbejder med miljøproblemer, præsentationer til børn i forbindelse med miljøet. Det omfattede Gerry Creighton, en tv-vært fra Dublin Zoo, der bragte en levende slange som del af hans præsentation. Bagefter sagde han: ”Jeg ved, at jeg ikke kun taler som i en monolog, men informationen lander, og børnene kan tænke med den.”

Mere end 40 konkurrencetilmeldelser modtaget, som blev præsenteret for et panel af dommere, der bestod af lokale miljøaktivister, der valgte de bedste værker og tildelte priserne.

Endnu en dommer og taler, John Stanton fra Dodder Action, en miljøgruppe, der tager sig af at beskytte River Dodder, en af de tre hoved-floder i Dublin, sagde, ”Jeg er andengeneration af Dodder River Action og at have mulighed for at dele min viden, det sætter jeg virkelig pris på.”

Annette Woolley fra ungdomsorganisationen Foróige sagde efter at have bedømt konkurrencen: ”De materialer, I giver disse børn til deres kunst og håndværker, er rigelige til at få dem i gang og til at tænke over, hvordan de kan bidrage til planeten, mens de skaber kunst.

Hvis du ser disse svampe og andre materialer, så ville folk aldrig tro på, at de kunne genbruges, fordi de betragtes som affald, og de ryger direkte i skraldespanden. Denne kommende generation vil leve livet ved at genbruge. Det er min ære at være en af dommerne, fordi det er det, jeg har gjort i 15 år.”HJÆLP TIL AT GENOPRETTE TILLID

Den internationale Vejen til lykke-stiftelse (The Way to Happiness Foundation International) arbejder på at vende samfundets moralske forfald gennem genopretningen af tillid og ærlighed ved vidt og bredt at udbrede de 21 leveregler. Bidrag bruges til trykning og distribution af Vejen til lykke-hæfter og -undervisningsmaterialer.