NYHEDERREHABILITERER VÆRDIGHED OG SELVRESPEKT

FRA AFRIKA: ET INTERVIEW MED EN LÆRER FRA TANZANIA

Jackson Richard Buzingo (til venstre) fra Tanzania præsenterer Vejen til lykke-pensummet til en lærer på en af de adskillige skoler, hvor han har introduceret studerende til de 21 leveregler.

Fra Tanzanias skyttegrave fortæller Jackson Buzingo os, hvordan Vejen til lykke gav ham en ny morgendag, som han kan bringe til andre.

Jackson Richard Buzingo er lærer i engelsk, swahili og historie i Kigoma-regionen, Tanzania. Landet er kendt for de fleste som hjemsted for det højeste bjerg i Afrika, bjerget Kilimanjaro, og for den årlige store gnuvandring af to millioner dyr fra Serengeti i Tanzania til Maasia Mara i Kenya. Kigoma-regionen og Buzingos hjemby Kasulu ligger væk fra de populære attraktioner på Tanzanias nordvestlige grænse nær Burundi.

”Jeg blev født i en fattig familie. Mine forældre var så fattige, at de ikke engang kunne sende mig i skole. Men fordi grundlæggende uddannelse var gratis, den var stillet til rådighed af regeringen, gav det mig en mulighed for at få en uddannelse,” sagde han. For at give tilbage blev Buzingo skolelærer for at give Tanzanias børn en lysere fremtid.

Vejen til lykke har været min ledsager siden 2008. Mens jeg var på mit sidste år på Kabanga Teachers College, havde jeg stress på grund af fattigdom. Jeg var skuffet, fordi jeg havde intet af det, jeg havde brug for i livet til at tilfredsstille mine almindelige behov. Jeg husker det godt. I marts 2008 gik jeg hen til collegets computerlokale for at bruge internettet. Jeg ledte efter ordet ’lykke’, og jeg fandt Vejen til lykke-hjemmesiden og begyndte at bestille hæfter,” forklarer Buzingo. Han begyndte at undervise sine studerende med Vejen til lykke i tråd med bogens forfatter, L. Ron Hubbard, som sagde: ”Du betyder noget for andre mennesker. Der bliver lyttet til dig. Du kan påvirke andre.”

Buzingo siger: ”I mit lokalsamfund lever folk med hævn, er fjendtlige over for hinanden, myrder hinanden på grund af problemer med ejendomsret over landområder, sager om familiearv osv. Så, jeg vil prøve at gøre mit bedste til at stoppe denne trussel, der vil ødelægge vores unges moral. Det er derfor, mit fokus med Vejen til lykke er på unge og børn, der udgør størstedelen af mit samfunds befolkning.”

Han fortsætter: ”Hvad, der har betydning for mig, er at se mennesker, der lever i en verden uden vold, hvor der er ingen ulighed, undertrykkelse eller udnyttelse. Fordi jeg mener, at folk har den samme baggrund uanset deres forskelligheder, race, farve, etniske tilhørsforhold, religiøse overbevisninger osv.”

”Hvad, der har betydning for mig, er at se mennesker, der lever i en verden uden vold, hvor der er ingen ulighed, undertrykkelse eller udnyttelse.”

Buzingo leverer nu på tre colleges og en skole til de ældste klasser: Kabanga School of Nursing and Midwives, Kabanga Teachers College, Kasulu Teachers College og Muka Secondary School. ”I Tanzania står folk over for forskellige problemer, der kan føre til kaos og vold. Jeg er forpligtet til at bringe forandring ved at nå universitetsstuderende, skoleelever, regeringsledere såvel som lokale medlemmer af samfundet,” siger han.

Studerende deler med Buzingo, hvad de 21 leveregler fra Vejen til lykke betyder for dem. Som en person fra Kabanga School of Nursing sagde: ”Vejen til lykke har vist mig, hvordan godhed mod andre mennesker er meget vigtig, og hvordan disse skrifter er unikke i at forbedre menneskelig opførsel på grund af dyderne, de giver. Jeg anbefaler L. Ron Hubbards mission til verden som enestående.”

Buzingo planlægger nu at starte Vejen til lykke-klubber i skoler og på universiteter, hvor han underviser. ”Vejen til lykke har forandret mit liv, det er derfor, jeg arbejder utrætteligt for at påvirke andre.”GENOPRET TILLID

Den internationale Vejen til lykke-stiftelse (The Way to Happiness Foundation International) arbejder på at vende samfundets moralske forfald gennem genopretningen af tillid og ærlighed ved at udbrede de 21 leveregler vidt og bredt. Bidrag bruges til trykning og distribution af Vejen til lykke-hæfter og de øvrige undervisningsmaterialer.