Bombninger holdt op

|

Pakistan

.

January 21, 2010

|

Der var ingen bombesprængninger i tre uger efter Vejen til lykke-hæfter på urdu blev uddelt i Lahore, Islamabad og Rawalpindi i det nordlige Pakistan. Disse byer ligger alle inden for tre timers kørsel fra den afghanske grænse. I flere måneder havde Taliban-ekstremister, der trænede i Afghanistan, rejst over grænsen for at fortsætte deres terrorkampagne ved at bombe offentlige steder i Pakistan og så flygte tilbage i sikkerhed i deres afghanske lejre.

Men da var det, at en pakistansk kvinde, der er bosat i USA, bestemte sig for at gøre noget for at ændre situationen. Razia Kahn tog tilbage til dette urolige område i sit hjemland, bevæbnet med 10.000 eksemplarer af Vejen til lykke på urdu. ”Det virkede helt magisk,” sagde Kahn. ”Myndighederne kunne ikke tro, at vores lille hæfte kunne gøre sådan en forskel, men bogstaveligt talt inden for få timer efter vi begyndte Vejen til lykke-kampagnen, kom der færre rapporter om vold. Bombningerne holdt helt op efter det sidste hæfte var blevet givet ud.”

Razia Kahn siger, at hun ved, der er skoleledere og embedsmænd i hele den nordlige del af Pakistan, som absolut ønsker, at Vejen til lykke-kampagnen vil fortsætte. De prøver at finde måder at finansiere projektet på, da de ikke er i tvivl om, at tusinder af menneskeliv allerede er blevet reddet af kampagnens påvirkning i samfundet.