NYHEDERREHABILITERER VÆRDIGHED OG SELVRESPEKT

DORADO, PUERTO RICO, INDVIER EN VEJEN TIL LYKKE-STI

Borgmesteren for Dorado, Puerto Rico, (i hvidt) med andre myndighedsrepræsentanter til indvielsen af Vejen til lykke-stien med 21 tavler, der hver især viser en af levereglerne.
På foranledning af Dorados borgmester har byen nu en Vejen til lykke-sti – og et monument for dens forfatter – med det formål at gøre de 21 leveregler for et bedre liv tilgængelige for alle borgere.

Dorado er en kommune på nordkysten af Puerto Rico, der betragtes som turistmål med golfbaner, hoteller og smukke strande. Puerto Rico har i lang tid haft en af de højeste mordprocenter i verden, og dog er Dorado forblevet et sikkert tilholdssted for beboere og turister. Men en stadigt stigende kriminalitet i byen foruroligede den mangeårige borgmester for Dorado, Carlos A. López Rivera.

Efter at være introduceret til Vejen til lykke vidste han, at han havde løsningen, og besluttede, at det var tid til at gøre sin by til en ”Vejen til lykke-by”.

Som en måde til at få det til at ske indviede López Paseo del Camino a la Felicidad (Vejen til lykke-stien) i byens centrum. Eventen blev afholdt på den vigtigste helligdag i Puerto Rico, El Día de Los Reyes (helligtrekonger), 6. januar 2019. Dagen repræsenterer den officielle afslutning på de 12 dage efter jul, der også kaldes ”Helligtrekongerfesten”.

Parken omfatter en sti til vandring og motion med tavler langs stien, som hver har en af de 21 leveregler fra Vejen til lykke indgraveret. Under åbningsceremonien læste borgmesteren hver leveregel op for de mere end 150 deltagere. Ved indgangen til parken er der også en tavle dedikeret til forfatteren af Vejen til lykke, L. Ron Hubbard.

Efter at være introduceret til Vejen til lykke vidste han, at han havde løsningen, og besluttede, at det var tid til at gøre sin by til en ”Vejen til lykke-by”.

Ved åbningen blev der også uddelt Vejen til lykke-hæfter med et personligt omslag lavet specielt til Puerto Rico. Vejen til lykke indeholder leveregler, der kan hjælpe folk bort fra vold og kriminalitet. Dette omfatter leveregel 2: ”Vær mådeholden,” som vejleder læseren til ikke at tage skadelige stoffer eller drikke for meget alkohol. Så er der leveregel nr. 7: ”Bestræb dig på at leve i sandhed,” der omfatter sådanne udtalelser som, ”Skadelige løgne er resultatet af frygt, ondskabsfuldhed og misundelse. De kan drive folk ud i desperate handlinger. De kan ødelægge folks liv.” Og selvfølgelig, leveregel 8: ”Begå ikke drab.”

Nu er Dorado virkelig på sin vej til lykke.FAKTA

VELKOMMEN TIL FÆNGSLET
De ubestridelige sande statistikker for vores globale fængselssystem.

2,2

MILLIONER

er antallet af indsatte i amerikanske fængsler, hvilket gør det til landet med det største antal indsatte

618

ud af 100.000

mennesker er i fængsel i El Salvador og giver landet den andenhøjeste procent af indsatte i verden efter USA

460 %

BELÆGNING

i fængsler i Filippinerne gør det til det mest overbefolkede fængselssystem i verden

77 %

AF INDSATTE,

der bliver løsladt fra de amerikanske fængsler, vender til sidst tilbage

80

MILLIARDER $ OM ÅRET

er de anslåede omkostninger ved at drive USA’s fængsler og arresterGENOPRET TILLID OG ÆRLIGHED

Den internationale Vejen til lykke-stiftelse arbejder på at vende samfundets moralske forfald gennem genoprettelse af tillid og ærlighed ved at få så mange som muligt til at læse og bruge de 21 leveregler. Bidrag bruges til trykning og distribution af Vejen til lykke-hæfter og de øvrige undervisningsmaterialer.