NYHEDERREHABILITERER VÆRDIGHED OG SELVRESPEKT

LYKKE OG NYT HÅB TIL SYDAFRIKANERE

LYKKE OG NYT HÅB TIL SYDAFRIKANERE
LYKKE OG NYT HÅB TIL SYDAFRIKANERE
LYKKE OG NYT HÅB TIL SYDAFRIKANERE
Glade sydafrikanere (øverst) ved præsidentens tiltrædelsesceremoni med deres eksemplarer af Vejen til lykke; (ovenfor) frivillige bliver klar til at uddele hæfter, og politiet slutter sig til.
70.000 eksemplarer af Vejen til lykke-hæfter skabte et problemfrit og lykkeligt hændelsesforløb ved den sydafrikanske præsidents tiltrædelsesceremoni.

Ved sin tiltrædelsesceremoni den 25. maj 2019 lovede den sydafrikanske præsident Cyril Ramaphosa at tackle korruption og genoplive landets anstrengte økonomi. For at hjælpe ham med at opnå sine mål og sikre en fredelig fejring, uddelte frivillige og politibetjente omkring 70.000 eksemplarer af Vejen til lykke til dem, der strømmede ind i Pretoria for at blive del af denne historiske begivenhed.

Temaet for tiltrædelsesceremonien var: ”Sammen og fejrer demokrati: fornyelse og vækst for et bedre Sydafrika.” Da eventen blev afholdt på et stort offentligt mødested for første gang – i Loftus Versfeld-stadion i stedet for den almindelige Union Building – var bekymringen for at opretholde fred stor. Politiet, der var bevidst om den ro, Vejen til lykke skaber, havde specielt anmodet om uddeling af hæfterne.

Frivillige var mere end villige til at hjælpe til med distributionen. De samledes aftenen før den store begivenhed, forenedes og forberedte sig til at sprede budskabet om de 21 leveregler til folk. Hæfter blev delt ud til deltagerne i nattens løb, da de ankom fra hele landet med bus, idet nogle kom så tidligt som kl. 3 om morgenen for at sikre sig en plads på stadion.

Ramaphosa, der blev valgt i maj, overtog oprindeligt embedet i 2018, da den tidligere præsident Jacob Zuma trådte tilbage midt i anklager om korruption. Ramaphosas kampagne var baseret på en platform med ærlig regering og social reform.

”Det er på tide, at vi skaber den fremtid, vi higer efter,” fortalte han skaren på titusinder, der samledes på stadion. ”Det er gennem vores handlinger nu, vi vil bestemme vores skæbne.”

Da Ramaphosa udmærket var klar over, at hans valg var ”et mandat til at bygge en nation grundlagt på social retfærdighed” understregede han vigtigheden af ”at behandle hinanden med ære, værdighed og respekt”.

Disse samme idealer genlyder i siderne i Vejen til lykke: En vejledning til et bedre liv baseret på sund fornuft, der er skrevet af forfatteren og humanisten L. Ron Hubbard. Hæftets distribution ved tiltrædelsesceremonien støttede den nye præsidents budskab til de tusinder af borgere.

Frivillige og politibetjente uddelte omkring 70.000 eksemplarer af Vejen til lykke til dem, der strømmede ind i Pretoria for at blive en del af denne historiske begivenhed.

Moral, ærlighed, at tage kommandoen over sin egen fremtid – det er alt sammen grundlæggende værdier, der styrkes gennem anvendelse af de 21 leveregler fra denne guide til lykke. Og de er vitale bestanddele for at bygge et etisk og produktivt samfund.

Hæfterne var så populære, at publikum tog dem i det øjeblik, de så dem, idet nogle strakte sig ud af busvinduer for at snuppe et eksemplar, da de ikke ville vente på at komme af først. Da politiet så folks entusiasme for at få hæfterne, tog de kasser med Vejen til lykke og snart sluttede de sig til distributionen, idet de uddelte hæfter side om side med de frivillige, mens de kontaktede de mennesker, der gjorde Sydafrika til, hvad det er.

Leveregel 10 fra Vejen til lykke: ”Støt et styre der er skabt for og arbejder for hele folket,” siger: ”Når alt kommer til alt, er det befolkningen og dens egne meningsdannere, som sveder og kæmper og bløder for deres land. Et styre kan ikke bløde, det kan ikke engang smile: Det er kun en idé, folk har. Det er det enkelte menneske, der er levende – dig.”

Ved slutningen af den historiske dag rapporterede medier, at landets lykkeindeks var usædvanligt højt for en lørdag eftermiddag: ”Denne lørdag var anderledes end andre, da i stedet for at humøret faldt fra 14.00 og fremefter, steg det ... og lykkescoren forblev højere end på nogen anden lørdag, hvilket afspejlede den positive stemning i landet.”GENSKAB GENSIDIG RESPEKT

Den internationale Vejen til lykke-stiftelse (The Way to Happiness Foundation International) arbejder på at vende samfundets moralske forfald gennem genoprettelsen af tillid og ærlighed ved at få så mange som muligt til at læse og bruge de 21 leveregler. Bidrag bruges til trykning og distribution af Vejen til lykke-hæfter og ‑undervisningsmaterialer.