NYHEDERREHABILITERER VÆRDIGHED OG SELVRESPEKT

COLOMBIA GIVER VERDEN EN LEKTION – TAKKET VÆRE MARÍA LARA

Den colombianske skuespillerinde og humanist María Lara rækker ud med Vejen til lykke for at hjælpe alle dele i samfundet – militærpersonale, elever og virksomheder.
Som barn ønskede María Lara at bringe forandring til sit elskede land, Colombia. Med Vejen til lykke gør hun det – og så meget mere.

María Lara er en skuespillerinde med en passion for sit land – og det humanitære formål at opløfte det. Hun er født i Cartagena og var stolt over at være fra Colombia, mens hun voksede op. Men allerede i en alder af fem var hun bevidst om borgerkrig, bander, stoffer og vold i sit land. ”Jeg husker, at jeg græd over det, og i det øjeblik sagde jeg: ’Colombia vil give verden en lektion’.”

Lara studerede industriteknik på en højere læreanstalt, og mens hun færdiggjorde sin grad, vandt hun en national skønhedskonkurrence og skaffede sig derefter sin første tv-serie. Hun flyttede til Bogotá, og hendes karriere tog fart. Trods sin succes følte Lara dog, at hun havde tabt sit formål af syne. Efter at være blevet introduceret til Vejen til lykke af den venezuelanske skuespillerinde Ruddy Rodríguez, blev hun genoplivet. Hun blev Vejen til lykke-ambassadør Colombia og skabte sit eget specialomslag til hæftet. ”Korruption, stoffer og bander fremkommer på grund af en mangel på moralske værdier. Det er det, Vejen til lykke håndterer,” siger Lara. Hun tog hæftet med sig til medie-interviews, og inden længe blev Vejen til lykke-informationsvideoer vist på tv. Et af hendes første seminarer var til tidligere medlemmer af den berygtede Latin Kings-bande. Så, for at nå de unge før banderne gjorde det, begyndte hun at lave seminarer for børn. Et seminar førte til det næste, indtil hun leverede 3 eller 4 om dagen, og hun alt i alt nåede 14.854 børn med Vejen til lykke. Derudover har hun ikke blot leveret til ansatte i 121 virksomheder, men til politiet, som tog Vejen til lykke ud på gader og stræder, hvilket skabte et bedre forhold til menigmand. Med narkohandel, kriminalitet og ”chop houses” (hvor ofre i kartelkrige blev slået ihjel), der blev opdaget vest for Bogotá, i Buenaventura, var det dér, Lara tog hen. Hun leverede Vejen til lykke til 300 mand fra flåde, hær og politi, som så omdelte ca. 200.000 hæfter i byen. Inden for 8 måneder rapporterede medierne, at kriminaliteten i området var faldet med 70 %, og Lara blev inviteret til at levere til de øverste officerer i militæret. Da Forsvarsministeriet blev belønnet af Transparency International, Colombia-afdelingen, som det bedste ministerium og næstmest etiske af 287 institutioner i landet, anerkendte de Vejen til lykke og María Lara for at hjælpe dem med ”at sikre gennemsigtig adfærd baseret på grundlæggende værdier, principper og normer”. Med Colombias mordprocent på det laveste i 42 år siger Lara: ”Vi fik vores land tilbage. Jeg er meget stolt.” Se hele historien på da.scientology.tv/MLara.TAGER AFFÆRE
Giver et moralsk kompas i skolen

De 21 leveregler fra Vejen til lykke hjælper med at give et moralsk kompas til elever.

Vore skoler er de perfekte omgivelser til at undervise i de ikke-religiøse moralværdier, der fremlægges i Vejen til lykke. Nu er det perfekte tidspunkt for pædagoger at bestille Vejen til lykkes undervisningsmaterialer og tage dem i brug i deres klasseværelser.

Materialerne er en enkel og effektiv måde at indgyde værdier i unge mennesker med en ikke-fordømmende, moderne kodeks, der udfylder behovene i det 21. århundrede. Kernen i alle materialerne er Vejen til lykke: En vejledning til en bedre tilværelse baseret på sund fornuft, med dets 21 leveregler.

Vejen til lykke-undervisningspakken for lærere er den ideelle pakke til undervisere. Den består af en fuld undervisningsplan, Vejen til lykke-bogen på film, Vejen til lykke-informationsvideoer, plakater med hver leveregel i bogen og 24 eksemplarer af Vejen til lykke.

Materialerne er gratis for pædagoger på vejentillykke.org/educator.GENSKAB GENSIDIG RESPEKT

Den internationale Vejen til lykke-stiftelse (The Way to Happiness Foundation International) arbejder på at vende samfundets moralske forfald gennem genoprettelsen af tillid og ærlighed ved at få så mange som muligt til at læse og bruge de 21 leveregler. Bidrag bruges til trykning og distribution af Vejen til lykke-hæfter og ‑undervisningsmaterialer.