2.3 LÆS KAPITLET

Leveregel 2, Vær mådeholden

2. VÆR MÅDEHOLDEN1

1

2-1. Tag ikke skadelige stoffer.

Folk, der tager stoffer, ser ikke altid den virkelige verden omkring sig. De er ikke virkelig til stede. På landevejen, ved et tilfældigt møde eller i hjemmet kan de være meget farlige for dig. Folk tror fejlagtigt, at de ”har det bedre” eller ”optræder bedre” eller ”kun er lykkelige,” når de har taget stoffer. Det er bare endnu et selvbedrag. Før eller senere vil stofferne ødelægge deres helbred. Søg at forhindre andre i at tage stoffer. Hvis de tager stoffer, så råd dem til at søge hjælp til at komme af dem.

2-2. Drik ikke for meget.

Folk, der drikker alkohol, er ikke opmærksomme. Alkohol forringer deres evne til at reagere, selv når de føler, at den gør dem mere opmærksomme. Alkohol har en vis værdi som medicin. Den værdi kan overvurderes kraftigt. Lad ikke nogen, der har drukket, være din chauffør eller pilot. At drikke kan koste liv på mere end én måde. En lille smule spiritus rækker langt; lad ikke for meget føre til død eller ulykke. Søg at få folk til at afholde sig fra afholde sig fra: lade være med; holde sig fra.at drikke for meget.

Når man overholder disse punkter,
bliver man fysisk bedre i stand til
at nyde tilværelsen.

  1. 1. mådeholden: som ikke går til yderligheder; som ikke gør for meget af noget; som kontrollerer sin trang til forskellige ting.