8.3 LÆS KAPITLET

Leveregel 8, Begå ikke drab

8. BEGÅ IKKE DRAB1

1

De fleste folkeslag har fra tidernes morgen og frem til i dag haft forbud mod drab og har straffet det strengt. Til tider er det blevet udvidet til: ”Du må ikke slå ihjel,” mens der i en senere oversættelse af samme værk stod: ”Du må ikke begå drab.”

Der er en væsentlig forskel mellem de to udtryk, ”slå ihjel” og ”begå drab”. Et generelt forbud mod at slå ihjel ville udelukke selvforsvar, og det ville lede til et forbud mod at håndtere en slange, når den gjorde sig klar til at bide et spædbarn. Det ville tvinge alle mennesker til at leve af vegetarkost. Jeg er sikker på, at du kan finde mange eksempler på de vanskeligheder, som et generelt forbud mod at slå ihjel ville medføre.

”Drab” er en ganske anden sag. Pr. definition betyder det: ”Det at nogen ulovligt slår et eller flere mennesker ihjel, især når det er med overlæg.” Det er let at se, at det er alt for let at begå drab med alle de farlige våben, der findes i vore dage. Man ville ikke kunne leve i et samfund, hvor man selv, ens familie eller ens venner var prisgivet nogle, der gik rundt og tog livet af mennesker på må og få.

Drab har med rette den højeste prioritet blandt de ting, samfundet bekæmper og hævner.

Den dumme, den onde og den sindssyge forsøger at løse deres virkelige eller indbildte problemer med drab. Og det er sket, at de har gjort det uden nogen som helst grund.

Tilslut dig ethvert program, der beviseligt udgør et effektivt værn mod denne trussel mod menneskeheden, og støt det. Din egen overlevelse kunne afhænge af det.

Vejen til lykke
omfatter ikke drab, eller
at dine venner, din familie eller du selv
bliver dræbt.

  1. 1. drab: det at nogen ulovligt slår et eller flere mennesker ihjel, især når det er med overlæg (dvs. at man har til hensigt at gøre det før handlingen).