NYHEDERREHABILITERER VÆRDIGHED OG SELVRESPEKT

TAGER SIG AF MIAMIS BERØMTE STRANDE

Vejen til lykke-frivillige deltager i en strandoprydning i Miami som del af at tage sig af deres omgivelser.

Frivillige giver en hånd med i oprydningen af en af byens mest skattede naturrigdomme.

Frivillige fra Miami-afdelingen af Vejen til lykke-stiftelsen sluttede sig til andre lokale frivillige grupper til en strandoprydning med budskabet fra dette års Verdens Miljødag: bekæmp plastikforurening.

Ved at følge Vejen til lykke af humanisten og Scientologys grundlægger, L. Ron Hubbard, organiserede et hold frivillige fra Stiftelsen og Scientology Kirken Miami at tage ud på stranden med spande, handsker og poser.

Hubbard inkorporerer ansvar for miljøet i dette ikke-religiøse moralkodeks baseret på sund fornuft. ”Tanken om at man har en andel i vor klode, og at man kan og bør hjælpe til med at tage vare på den, kan virke meget stor og – for nogle – fuldstændigt uvirkelig. Men i vore dage kan noget, der sker selv i den anden ende af verden, påvirke det, der sker inden for ens egne fire vægge.”

Et eksempel er problemet med plastikforurening. I sit budskab til Verdens Miljødag i år sagde FN’s generalsekretær António Guterres: ”Hvert år ender mere end 8,8 millioner tons plastik i oceanerne. Der er nu mere mikroplast i havene, end der er stjerner i vores galakse.”

Hjemmesiden for Verdens Miljødag giver eksempler på handlinger, der kan bremse eller endog bringe denne ødelæggelse under kontrol, såsom en fabrik i Amsterdam som planlægges at åbne i år, der vil bruge tidligere ikke genbrugeligt plastik til at skabe brændstof til dieseldrevne fragtskibe.VI VIL RIGTIG GERNE HØRE FRA DIG

Lærere bruger Vejen til lykke til at give deres studerende leveregler til at forbedre deres liv og starte dem på den rette vej for deres fremtid.

UNDERVISER, STORBRITANNIEN

”Dette giver de studerende evnen til at udvikle et personligt sæt af selv-reflekterende moralbegreber, blive selv-bevidste og ikke skade andre eller sig selv. Efter lektionen er de ikke-konfronteringssøgende og mere positive og rolige.”

UNDERVISER, GUAM

”Studerende lærer vigtigheden af at tage ansvar for sig selv og på samme tid at drage nok omsorg for andre til at forbedre livskvaliteten for dem. Fordelen ved materialet er at vide, at vi har evnen til at forbedre verden. Informationen giver en bedre forståelse af, hvordan ens handlinger, beslutninger og valg kan påvirke ens egen eller en andens levebrød.”

UNDERVISER, CALIFORNIEN, USA

”Dette hjælper personen med at genoprette integritet og selvværd. Det hjælper folk i mine omgivelser med at vælge en bedre vej. Jeg kan vise folk med dårlig læsefærdighed levereglerne gennem videoerne og ved at bruge vejledningen.”

UNDERVISER, TEXAS, USA

”Med dette behøver lærere ikke at kæmpe med at finde passende materiale. Elever behandler nu hinanden med respekt.”

UNDERVISER, TANZANIA

”Dette bringer forandring til folks tanker og holdninger. Det får mig til at føle, at verden kan blive et tryggere sted at leve i, hvis vi bliver ved med at uddanne folk med denne vejledning til en bedre tilværelse baseret på sund fornuft. Materialerne hjælper mig med at sprede et budskab af samhørighed og kærlighed for mine medmennesker.”

UNDERVISER, AUSTRALIEN

”Disse materialer hjælper i høj grad med at forbedre andres liv. Det skaber en stærk følelse af selvstændighed angående at skabe ens egen lykke og et ansvar i ens forhold til andre mennesker.”FAKTA

MANGLENDE UDDANNELSE
Viden er magt, men ikke alle har adgang til nødvendig uddannelse

263

MILLIONER

børn i skolealderen verden over går ikke i skole

57

MILLIONER

af de børn går ikke i skole, fordi der er ingen skole i deres område, de kan gå i

15- til 17-

ÅRIGE

er fire gange mere tilbøjelige til ikke at gå i skole end 6- til 11-årige

9

MILLIONER

piger i Subsaharisk Afrika (landene der ligger syd for Sahara) vil aldrig lære at læse eller skrive

35

PROCENT

af børn, der ikke går i skole, men er i skolealderen, bor i konfliktramte områderGENOPRET TILLID

Den internationale Vejen til lykke-stiftelse (The Way to Happiness Foundation International) arbejder på at vende samfundets moralske forfald gennem genopretningen af tillid og ærlighed ved at udbrede de 21 leveregler vidt og bredt. Bidrag bruges til trykning og distribution af Vejen til lykke-hæfter og de øvrige undervisningsmaterialer.