CLUB DESAFÍO HJÆLPER DE HONDURANSKE UNGE MED AT TRODSE STOFFER OG BANDER

SANTA BÁRBARA, HONDURAS

Eduardo Sabillon brænder for at nå ungdommen i sit land, Honduras, med Vejen til lykke for at holde dem væk fra en fremtid med bander og kriminalitet.

Eduardo Sabillon underviser unge på tværs af Honduras ved at bruge de 21 leveregler fra Vejen til lykke.

Eduardo Sabillon blev født i en lille landsby i delstaten Santa Bárbara i Honduras. Han brændte tidligt for at hjælpe unge og blev lærer.

”Honduras har over 800.000 unge, der kaldes ’ninis’. Ikke i skolen, arbejder ikke,” siger Sabillon. Disse unge rekrutteres af bander, nogle gange så unge som ni år. Og når de er inde, er det næsten umuligt at få dem ud.

Efter han blev kontaktet af en skoleinspektør fra Santa Bárbara, som fortalte ham, at bander solgte crack i landsbyen, begyndte Sabillon at lede efter en måde at nå disse unge på. ”Det var her, jeg fandt på idéen med Club Desafío. En klub af dem, der er trodsige.”

Han samlede udsatte elever fra gymnasier og fik dem til at danne klubber. Men han så, at han havde brug for mere. ”Forebyggelse er fantastisk, men vi har brug for mere end det. Vi har brug for noget til at genoprette værdier.” Da han fandt Vejen til lykke, blev den hurtigt til en permanent del af programmet.

Med stor succes i arbejdet med eleverne, var han nødt til at kunne mangedoble sin rækken ud, og således uddannede han lærere. ”Så det er sådan, jeg begyndte at påvirke den bevægelse og skabe en følelse af social bevidsthed.”

Uddannelseschefen for Santa Bárbara hørte om Sabillons arbejde og ønskede det for hele delstaten, hvilket gjorde Vejen til lykke til en del af alle klasser i samfundslære. Andre delstater hørte om og implementerede programmet, så det nåede ud til mere end 600 skoler i hele landet.

For at nå forældrene begyndte han leveringen i Escuela Para Padres (skole for forældre). De afholdt snart månedlige seminarer, og forældre anvendte så levereglerne med deres børn. Snart ringede præster for at kunne bruge Vejen til lykke med de unge i deres kirker. De modtog også seminarer.

Alt i alt blev mere end 100.000 uddannet med Vejen til lykke i Honduras.

Men hvordan når man de ninis med størst risiko for at blive trukket ind i bander? Sabillon lancerede et projekt for at skabe vægmalerier af Vejen til lykke-levereglerne lige på deres foretrukne opholdssteder. Han samlede ninis og fik dem ikke bare til at hjælpe med at lave vægmalerier, men også med at rydde op og forbedre stederne.

Sabillon og hans hold arbejdede desuden med PNP, Nationalt program for forebyggelse, en myndighedsafdeling, der arbejdede i de ”røde zoner”, steder, hvor kun det bevæbnede militær tager hen. Men PNP blev uddannet i Vejen til lykke og leverede i disse lokalsamfund.

”Der sker en forandring, folk føler sig mere trygge. Folk er fulde af håb, de håber på et bedre land. Og de gør noget ved det og vender om på det.” Sabillons observation bekræftes af et fald på 25 procent i landets drabstal.

For at få mere at vide om Sabillons arbejde, så se en dokumentarfilm om ham på da.scientology.tv/ESabillon.