SÆT ET GODT EKSEMPEL

Vejen til lykke hjælper unge at styre uden om umoral gennem programmer, der gør dem i stand til at udvikle et moralsk kompas af sund fornuft.

Som motivering for talrige projekter for unge, giver Vejen til lykke de unge en aktiv rolle i opbygningen af ansvar, tillid og anstændighed.

Et stort fremstød fra Vejen til lykke stiftelsen drejer sig om at hjælpe børn i skolealderen til at udvikle positive normer for rigtige og forkerte adfærdsstandarder, som de kan bruge til at planlægge en vellykket fremtid.

Og mens Vejen til lykke stiftelsen kører mange plakatkonkurrencer og skrivekonkurrencer for unge, er deres største ”sæt et godt eksempel-konkurrencen”, som har været i mere end 12.000 skoler, og nået 12 millioner elever.

Ikke nok med det, men den nationale ”sæt et godt eksempel-konkurrencen” er også blevet prist seksten gange i den amerikanske Kongres.

HVAD GÅR KONKURRENCEN UD PÅ?

Dette er en konkurrence, hvor alle vinder! Børn og elever i fire aldersgrupper (5-8, 9-11, 12-14 og 15-17) kan vinde medaljer i olympisk stil, penge og andre præmier.

Dommere vælger de nationale og regionale vindere samt i hver stat og hver by baseret på et pointsystem, der er bygget på konkurrence-reglerne.

Region, stat og by-vinderne kan præsentere et nyt projekt til den nationale konkurrence der afholdes det følgende år.

 1. Hver elev der indgår i konkurrencen får et eksemplar af Vejen til lykke-bogen, som kan fås på 97 sprog.
 2. Børnene skal læse Vejen til lykke-bogen, og så udføre et projekt baseret på et eller flere retningslinjer fra bogen.
 3. De indsender så en skriftlig rapport (700 ord eller mindre) om, hvad der blev gjort, hvorfor de satte et godt eksempel for andre, og hvorfor de skulle vinde.
 4. Dommerne giver ekstra point, hvis rapporten omfatter video, fotos, grafik, avisudklip, breve eller udsagn fra andre, der overværede det eksempel, som eleverne præsenterede.
 5. Dommerne inspicerer hvert deltagende eksempel så de kan vælge nationale, regionale eller by-vindere. (Dette er den eneste konkurrence, hvor hver eneste deltager, som sætter et godt eksempel og som indsender en rapport, vinder en pris af en eller anden slags!)
 6. Virksomheder, myndigheder og individuelle sponsorkontrakter skaffe midlerne og i mange tilfælde også de præmier der bliver tildelt. Virksomheder der har sponsoreret og tilhængere har omfattet:
 7. IBM
  SAATCHI & SAATCHI
  WAL-MART
  McDONALD’S OPERATORS
  HOLIDAY INN
  STATE FARM INSURANCE
  FRUIT OF THE LOOM
  WELLS FARGO BANK
  IHOP
  LOS ANGELES INTERNATIONAL AIRPORT
  HOME SAVINGS & LOAN
  CONCORD TECHNOLOGY

Projekterne kan være hvad som helst, der fremmer moralske værdier der er baseret på sund fornuft, som findes i Vejen til lykke-bogen. Nogle deltagere har lavet oprydningskampagner i nabolaget, i en park eller på stranden. Andre har organiseret og uddelt eksemplarer af Vejen til lykke i deres lokalsamfund.

Nogle samfundsaktiviteter har fremmet værdier såsom ærlighed, tolerance, hårdt arbejde, kompetence, respekt for andres religiøse overbevisninger, tage sig af ens omgivelser eller at være flittig.

Kontakt os for at finde ud af, hvordan du indfører ”Sæt et godt eksempel-konkurrencen” i din skole eller samfund.