3. VÆR IKKE PROMISKUØS1

1

Sex er måden, hvormed arten fører sig selv videre ind i fremtiden gennem børn og familie. Der kan komme megen glæde og lykke ud af sex: Sådan indrettede naturen det, så arten ville fortsætte. Men hvis sex misbruges eller bruges forkert, medfører det hårde straffe: Også det ser ud til at være indrettet sådan fra naturens side.

3-1. Vær tro mod din seksualpartner.

En seksualpartners utroskab kan forringe ens overlevelse kraftigt. Historien og aviserne er fyldt med eksempler på voldsomheden af menneskelig forbitrelse, som er fremkaldt af utroskab. ”Skyldfølelse” hører til blandt de mindre onder. Jalousi og hævntørst er de største uhyrer: Man ved aldrig, hvornår de vækkes af deres dvale. Det er meget godt at tale om at være ”civiliseret,” ”frigjort” og ”forstående”; ingen ord vil hele ødelagte liv. En ”følelse af skyld” er ikke nær så skarp som en kniv i ryggen eller pulveriseret glas i suppen.

Det er også et spørgsmål om ens helbred. Hvis du ikke kræver, at din seksualpartner skal være dig tro, risikerer du selv at få sygdomme. En meget kort overgang sagde man, at alle kønssygdomme var under kontrol. Det er de ikke mere, hvis de nogen sinde var det. Der findes typer af kønssygdomme i dag, som man ikke har nogen kur imod.

Problemerne med dårlig seksuel opførsel er ikke nye. Den mægtige buddhistiske religion forsvandt fra Indien i det 7. århundrede. Ifølge religionens egne historieskrivere var årsagen seksuel promiskuitet i klostrene. I nyere tid viser det sig, at når seksuel promiskuitet bliver almindeligt udbredt i organisationer eller virksomheder, falder de fra hinanden. Lige meget hvor civiliseret de taler om det, falder familier fra hinanden, når de rammes af utroskab.

Øjeblikkets impuls kan blive til en livstid med sorg. Gør dette klart for dem omkring dig, og beskyt dit eget helbred og din egen glæde.

Sex er et vigtigt skridt på vejen til lykke og glæde.

Der er intet galt i det, hvis det dyrkes med troskab og anstændighed.

  1. 1. promiskuøs: som har løse, tilfældige seksuelle forhold.