21. SØRG FOR AT BLOMSTRE OG HAVE FREMGANG1

1 2

Det kan ske, at andre prøver på at tromle en ned, at tilintetgøre ens håb og drømme, ens fremtid og en selv.

Ved at latterliggøre en og på mange andre måder, kan en anden, som har onde hensigter imod en, prøve på at få en ned med nakken.

Hvad grunden end er, kan ens bestræbelser på at udvikle sig og på at blive gladere i tilværelsen blive udsat for angreb.

Det kan somme tider være nødvendigt at håndtere den slags direkte. Men der er en langsigtet håndtering, som sjældent slår fejl.

Hvad er det helt præcist, den slags mennesker prøver på at gøre mod en? De prøver på at trække en nedad.

De må tro, at man er farlig for dem på en eller anden måde: Hvis man kom frem i verden, kunne man blive en trussel mod dem. Derfor forsøger den slags mennesker på den ene eller den anden måde at hæmme ens talenter og evner.

Visse galninge har endda en generel plan, som går ud på følgende: ”Hvis A får mere succes, kan A blive en trussel mod mig; derfor må jeg gøre alt, hvad jeg kan, for at A får mindre succes.” Det synes aldrig at gå op for dem, at deres handlinger kan gøre A fjendtligt indstillet, selvom han ikke var det tidligere. Det er en næsten sikker måde for den slags galninge at ende i vanskeligheder på. Nogle gør det simpelthen på grund af fordomme, eller fordi der er ”nogen, de ikke kan lide”.

Men hvordan det end bliver forsøgt, er den egentlige hensigt for den slags folk, at målet for deres angreb bliver svagere og får fiasko i livet.

Den virkelige håndtering af den slags situationer og den slags mennesker, den virkelige måde at overvinde dem på, er at blomstre og have fremgang.

Ja, det er sandt, at når sådanne mennesker ser, at man forbedrer sin livssituation, kan de blive febrilske og angribe endnu hårdere. Det rigtige at gøre er at håndtere dem, hvis det er nødvendigt, men hold ikke op med at blomstre og have fremgang, for det er det, den slags mennesker prøver på at få dig til.

Hvis du blomstrer og har fremgang mere og mere, vil sådanne mennesker synke ned i apati over det: de kan opgive det helt og holdent.

Hvis ens mål i livet er værd at stræbe efter; hvis man gennemfører dem med lidt opmærksomhed til denne bogs leveregler; hvis man blomstrer og har fremgang; så vil man med sikkerhed ende som sejrherre. Og forhåbentlig uden at have krummet et eneste hår på deres hoveder.

Og det er mit ønske for dig:
At du må blomstre og have fremgang!

  1. 1. blomstre: være aktiv og produktiv; udvide sin indflydelse; trives; tydeligt klare sig godt.
  2. 2. fremgang: at opnå succes; at lykkes med det, man laver.