BRINGER LYKKE TIL KARATE-MESTERSKABET

OKINAWA, JAPAN

Vejen til lykke slutter sig til karatestilen på et sted, hvor disciplinen oprindeligt kom til verden – øen Okinawa.

Vejen til lykke blev uddelt ved Okinawa Super Karate-do World Grand Prix-mesterskabet.

Karate er ikke bare en form for kampsport, men en livsstil. Et vigtigt punkt i karatestilen er budo, hvilket, som et websted beskriver det, er: ”For dem, der praktiserer karate, er det en form for kampsport, men hvad vigtigere er, det er en form for menneskelig udvikling, gennem hvilken vi kan ændre vores vaner, blive mere værdifulde for vores lokalsamfund og for alle, vi er i berøring med i vores dagligdag.”

Øen Okinawa i Japan er stedet, hvor karate blev til, og disciplinen er ikke bare blevet betragtet som en beherskelse af kroppen, men lige siden dens oprindelse som en beherskelse af ånden. Men Okinawa kæmper med sine egne problemer med fattigdom og narkotika og har en arbejdsløshed, der næsten er dobbelt så stor som det japanske fastland, og det medfølgende narkomisbrug, der ofte kommer med fattigdom.

Da Okinawa Super Karate-do World Grand Prix mesterskabet i 2019 blev planlagt til at blive afholdt i Okinawa i Japan, havde præsidenten for World Koshiki Karatedo Federation derfor dobbelt så stort et ønske om de 21 leveregler fra Vejen til lykke, så de kunne forbedre mesterskabet og øen.

Vejen til lykke-holdet i Japan gav hæfter til de kæmpende og sensei (lærere i kampsport) fra hele verden, som deltog. Hæfterne blev også givet til forældre og folk, der så på, såvel som Okinawa-lokalsamfundet, alt sammen med det formål at hjælpe dem i deres søgen efter ægte karate budo.