LYKKE: NOGET, DER ER VÆRD AT DELE

MADRID, SPANIEN
20. marts 2022

Frivillige fra Vejen til lykke-grupper i Spanien kontakter deres lokalsamfund for at forbedre livskvaliteten.

På den internationale lykkedag sluttede frivillige fra Vejen til lykke-grupper i Spanien sig til ligesindede mennesker verden over, som markerede dagen ved at dele dette hæfte i deres nabolag og de travle gader i deres byer.

Frivillige i Spanien deler Vejen til lykke for at hjælpe andre med at forbedre deres livskvalitet.

De opmuntrede dem, de delte hæftet med, til at give eksemplarer til venner, hvis lykke er vigtig for dem. Og de inviterede dem til at tage et gratis online-kursus på Vejen til lykke-stiftelsens hjemmeside.

”Ægte glæde og lykke er af stor værdi,” begynder Vejen til lykke, en vejledning til et bedre liv baseret på sund fornuft, der er skrevet af forfatteren og humanisten L. Ron Hubbard i 1981. Omkring 200 år tidligere forfattede Thomas Jefferson Uafhængighedserklæringen, hvilket omfattede en umistelig ret til at stræbe efter lykke. Og i 2011 gentog FN’s Generalforsamling disse begreber ved at vedtage en resolution, der anerkender lykke som et ”grundlæggende menneskeligt mål”.

Levereglerne fra Vejen til lykke baseret på sund fornuft er henvendt til folk fra alle trosretninger og ingen.

Men findes der en måde at opnå lykke på – et redskab, hvormed enhver kan garantere eller forbedre sine chancer for at drage nytte af denne skattede tilstand? Det er formålet med Vejen til lykke og grunden til, at hæftet har inspireret til en international bevægelse.

”Lykke afhænger af, om man beskæftiger sig med noget værdifuldt”, skrev Mr. Hubbard i efterskriftet til Vejen til lykke, en bog der indeholder 21 grundlæggende principper eller leveregler. Disse ”viser vejen til en mindre farlig og lykkeligere tilværelse”.